Λίγο πριν κλείσει η φετινή τηλεοπτική σεζόν το «Πάμε Δανάη!» του Mega ήλθε στην Νάξο και, με την πολύτιμη βοήθεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, περιηγήθηκε στο όμορφο νησί μας!

Οι απεσταλμένοι της δημοφιλούς εκπομπής, Γιώργος Κρικοριάν και Τίμος Ζαχαράτος, βρέθηκαν στις μαγευτικές παραλίες του Αγίου Προκοπίου, της Αγίας Άννας και της Πλάκας, έκαναν βόλτα στο γραφικό Χαλκί (όπου επισκέφθηκαν το τοπικό ιστορικό αποστακτήριο κίτρου ενώ δοκίμασαν και το ονομαστό γαλακτομπούρεκο του χωριού), πήγαν στο Λαογραφικό Μουσείο του Καλόξυλου και περπάτησαν και στα σοκάκια του πανέμορφου Φιλοτίου!

Επίσης, δεν παρέλειψαν να γνωρίσουν τα εκλεκτά προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και του νησιού μας, ενώ μαγείρεψαν κιόλας με αυτά!

Οι δύο τους επισκέφθηκαν το Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. κι είδαν πώς παράγεται η φημισμένη και πεντανόστιμη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Επίσης, έβγαλαν Πατάτες Νάξου από το χωράφι παρέα με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Καπούνη, ενώ συνομιλώντας με τον πατατοπαραγωγό, Στέλιο Βαθρακοκοίλη, έμαθαν πολλά για τον θησαυρό της ναξιώτικης γης. Ακόμη, ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε (μετά… μουσικής και με την βοήθεια της Ναξιώτισσας Κατερίνας Ψαρρά!) ένα υπέροχο, καλοκαιρινό πιάτο όλο Νάξο: αρνάκι Νάξου με μελιτζάνες, πατάτες Νάξου και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. τριμμένη!

Τέλος, το «Πάμε Δανάη!» απόλαυσε και τον… βυθό της Νάξου στην διάρκεια του οδοιπορικού του στο νησί μας! Ο Γιώργος Κρικοριάν καταδύθηκε στα γαλαζοπράσινα νερά της μαγευτικής (και πολυβραβευμένης!) παραλίας του Αγίου Προκοπίου, με την καθοδήγηση του Blue Fin Divers!