Προϊόντα ΕΑΣ Νάξου

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου φέρνει στο τραπέζι των καταναλωτών ολόκληρης της χώρας εκλεκτά προϊόντα τα οποία καλύπτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και έχουν παραχθεί με βάση σταθερές παραδοσιακές αξίες!

Στην Ε.Α.Σ. Νάξου θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα τυριών που παράγονται από φρέσκο, παστεριωμένο ντόπιο γάλα, όπως η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., το Κεφαλοτύρι Νάξου, το Γίδινο Νάξου, το «Ναξιώτικο» Λευκό Τυρί, η γλυκιά και η ξινή Μυζήθρα, το Ορεινό Νάξου, το Ξινότυρο αλλά και η Καπνιστή Γραβιέρα, καθώς και το Τυρί με βότανα και μπαχαρικά.

Παράλληλα, σταθερα ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι το φρέσκο παστεριωμένο Γάλα της Ε.Α.Σ., το Γιαούρτι Νάξου και το νωπό Βούτυρο με την ξεχωριστή γεύση.

Επίσης, σπουδαίο ρόλο στην ιστορία και την ανάπτυξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου παίζει η ξακουστή Πατάτα Νάξου με τη μεγάλη θρεπτική αξία και την πλούσια γεύση, που παράγεται κυρίως στα πεδινά παραθαλάσσια χωράφια με παραδοσιακό τρόπο λίπανσης εδώ και δεκαετίες. Στην Νάξο παράγεται και πατατόσπορος, για να διασφαλιστεί η ποιότητα των επόμενων σοδιών.

Η Νάξος είναι το νησί των Κυκλάδων με τη μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή.
Στόχος όλων μας στην Ε.Α.Σ., από το 1926, είναι τα προϊόντα που προσφέρουμε στους καταναλωτές να είναι πλούσια σε γεύση και υψηλής ποιότητας!