Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, καινοτομώντας για μία ακόμη φορά, με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών πάει ένα βήμα παρακάτω και προσπαθεί να κατοχυρώσει την διαφορετικότητα και τη μεγάλη αξία της Πατάτας Νάξου και αφ’ ετέρου να αποτρέψει τους επιτήδειους από το να καπηλεύονται το όνομα αυτού του θησαυρού της γης του νησιού μας!

Τι ακριβώς κάνει;

Συμπράττει με το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και συντονίζει το (τριετές) ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Ανάδειξη των Ποιοτικών και Διατροφικών Χαρακτηριστικών της Πατάτας Νάξου με -ομικες τεχνολογίες» και ακρωνύμιο «GrEaTest-Potatoes», το οποίο ως σκοπό έχει να αναδείξει, αξιολογήσει και βελτιώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πατάτας Νάξου με χρήση σύγχρονων φαινοτυπικών, μοριακών και χημικών εργαλείων.

Για τις λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος αλλά και για την ίδια την Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. και τους λόγους που την κάνουν να ξεχωρίζει μίλησε, στον Aegean Voice 10,75 και στην εκπομπή «Τα Νέα της Ένωσης… και όχι μόνο!» ο (επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος εκ μέρους του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) Δρ. Ιωάννης Γανόπουλος.

Ακούστε την συνέντευξη: