Ενόψει της χθεσινής επίσκεψης στη Νάξο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον ίδιο προσωπικά, ζητώντας του μια κατ’ ιδίαν συνάντηση για τη συζήτηση των σοβαρότατων προβλημάτων επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα των νησιών του Δήμου μας. Προβλημάτων που άπτονται και της δικής του αρμοδιότητας.

Δεν λάβαμε καν απάντηση, κάτι που προσβάλλει τους αγροτοκτηνοτρόφους μας που δεν είχαν εκπροσώπηση και φωνή στη σύσκεψη-αχταρμά, που έγινε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σαν να μην υπήρχαν προβλήματα, και μάλιστα σήμερα, στον πρωτογενή τομέα των νησιών μας και της Νάξου ιδιαίτερα. Γιατί άραγε;

Κάποιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους, την κυβέρνηση και το κόμμα, περιφρονούν ένα δυναμικό παραγωγικό τομέα, τον θεσμικό εκπρόσωπο των αγροτοκτηνοτρόφων, που αγωνίζεται για να σταθεί όρθια η αγροτιά μας.

Για μας τα προβλήματα είναι ο μοναδικός στόχος και ο αντίπαλός μας. Τους άλλους, τοπικούς και υπερτοπικούς, που τους καθοδηγούν άλλα κίνητρα, τους παραδίδουμε στην κρίση των αγροτών και κτηνοτρόφων μας που στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα. Τους παραδίδουμε στην κρίση όλων των Ναξιωτών.

Η επιστολή που στείλαμε στον Υπουργό είναι η εξής: