Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου απευθύνει θερμό χαιρετισμό και εκφράζει τον σεβασμό της σε όλες τις γυναίκες των νησιών μας σε οποιαδήποτε  κοινωνική τάξη και αν ανήκουν, οποιοδήποτε επάγγελμα και αν ασκούν, σε οποιοδήποτε αστικό ή αγροτικό χώρο  και αν κατοικούν. Μη ξεχνάμε ότι το βασικότερο επάγγελμά τους είναι αυτό της νοικοκυράς, που ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από την πολιτεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη γήρανση του πληθυσμού μας.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις αγρότισσές μας, τις εργάτριες του μόχθου και της βιοπάλης που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, που συνδυάζουν με πολύ κόπο τις δουλειές του σπιτιού και της φαμελιάς με τις δουλειές του χωραφιού και της φροντίδας των ζώων.

 Η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου και υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία εν γένει, αλλά και τις δυσκολίες, τα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγρότισσα.

Σήμερα, η γιορτή έχει ένα ευρύτερο περιεχόμενο. Η γυναίκα αγρότισσα διεκδικεί τον ρόλο της ισότητας στην κοινωνική και πολιτική ζωή, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την ίδια και την οικογένειά της. Αυτός είναι ένας διαρκής αγώνας και απλώς η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση του χρέους μας ως κοινωνίας και ως πολιτείας.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει έμπρακτα εκδηλώσει, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, την εμπιστοσύνη της στην ιδιαίτερη και πολύπλευρη συνεισφορά των αγροτισσών μας, αλλά και των επιστημόνων και υπαλλήλων μας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Είμαστε στο πλάι τους, στο πλάι όλων των αγροτοκτηνοτρόφων, δίνουμε μαζί τον αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές υπαρξιακές δυσκολίες που το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής έχει δημιουργήσει στις αγροτικές οικογένειες και τις αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Α.Ε.)

Δημήτρης Καπούνης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος