Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Food Expo, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου.

Στην έκθεση Food Expo η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, Δημήτρη Καπούνη, τον Αντιπρόεδρο, Ιάκωβο Βαλέρη, τον Εμπορικό Διευθυντή, Γιάννη Κουδουνά και διευθυντικά της στελέχη, ενώ στο περίπτερό της… πρωταγωνίστησε το κορυφαίο της προϊόν και «ναυαρχίδα» της παραγωγής της, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η οποία γι’ άλλη μια φορά απέσπασε τα καλύτερα σχόλια για υπέροχη γεύση και τη μεγάλη της ποιότητα!

Στις τρεις ημέρες διάρκειας της έκθεσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ήλθε σε επαφή με αρκετούς συνεργάτες και πελάτες της και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους, υποδέχθηκε στο περίπτερό της εκατοντάδες απλούς επισκέπτες και πραγματοποίησε αλλεπάλληλα b2b meetings με Έλληνες και ξένους ενδιαφερόμενους για συνεργασία.

Επίσης, το περίπτερό της τίμησαν, με την παρουσία τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αρμόδιος για την αγροτική ανάπτυξη, Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλος Σατολιάς. Όλοι τους, δίχως εξαίρεση, επαίνεσαν τη δυναμική της Ε.Α.Σ. και τη μεγάλη αξία των προϊόντων της – ταυτόχρονα, όμως, ενημερώθηκαν από τα παρόντα στον εκθεσιακό χώρο μέλη της Διοίκησής της για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου και όλης της χώρας, τα οποία και τους ζητήθηκε να αναδείξουν και να προσπαθήσουν ώστε να επιλυθούν.

«Δώσαμε δυναμικό παρών, τόσο στη Food Expo όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι επισκέπτες μας ζητούσαν τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τη δοκίμασαν και ενθουσιάστηκαν, καθώς είναι ένα Π.Ο.Π. προϊόν κι έχει ιδιαίτερη γεύση αλλά και επίγευση! Επιδίωξή μας ήταν να δουν καταναλωτές και επαγγελματίες το προϊόν μας έτσι ώστε να έχουμε περισσότερη κατανάλωση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή στοχεύουμε στην Αμερική και στον Καναδά. Ήδη έχουμε πάει στη Γαλλία και στη Γερμανία, ενώ στόχος μας είναι και το Ντουμπάι», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να είναι η παρουσία της στη φετινή Food Expo επιτυχημένη και ανανεώνει το… ραντεβού της για την Food Expo του 2024!

* Η συμμετοχή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην έκθεση Food Expo υλοποιήθηκε στο πλαίσιο διετούς και υποστηριζόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος, το οποίο αφορά σε ενημέρωση και προώθηση της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. στις χώρες-στόχους της Ελλάδας και της Γερμανίας.