Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της και για να ενισχύσει το δυναμικό της προφίλ στην εξέλιξη των προϊόντων της και στις νέες προοπτικές και προκλήσεις του μέλλοντος, επισκέφθηκε την 30ή έκθεση Agrotica, η οποία πραγματοποιήθηκε από 1-4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο.

Την ΕΑΣ εκπροσώπησαν στην έκθεση ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης και άλλα μέλη της Διοίκησής της.

Η ΕΑΣ ούτως ή άλλως δίνει ανελλιπώς το «παρών» στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα (που είναι και μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη) με στόχο της, όπως πάντοτε, την επαφή με υφιστάμενους συνεργάτες της και τη σύναψη συμφωνιών με νέους, καθώς και την ανεύρεση ζωοτροφών, λιπασμάτων, σπόρων και λοιπών μηχανημάτων νέας τεχνολογίας για την ενίσχυση των παραγωγών του νησιού μας.

Φέτος, όμως, η ΕΑΣ είχε έναν ακόμη λόγο να βρεθεί στην Agrotica και αυτός δεν ήταν άλλος από το να ενώσει τη δική της φωνή με αυτή των εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποίησαν ειρηνικό συλλαλητήριο έξω από την έκθεση, παραθέτοντας στην ελληνική κυβέρνηση τα, δίκαια, αιτήματά τους για την ουσιαστική ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

«Ο Αγρότης θα φύγει από το χωράφι, εδώ και χρόνια το λέω. Στη Νάξο δεν υπάρχει κτηνοτρόφος κάτω των 35 ετών. Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου», ήταν το μήνυμα που πέρασε σε κάθε ελληνικό σπίτι ο Δ. Καπούνης, μιλώντας στον «αέρα» τηλεοπτικών εκπομπών ζωντανά από το αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Από εκεί και πέρα, στην Agrotica 2024 έλαβαν μέρος πάνω από 2 χιλιάδες εκθέτες, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 150 χιλιάδες άτομα.

Σε αυτήν συμμετείχε και η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) με δικό της περίπτερο, το οποίο επισκέφθηκε ο Δ. Καπούνης. Εκεί, αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα αλλά και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεση και το περίπτερο της ΕΘΕΑΣ.

Να σημειωθεί, ακόμη, πως η ΕΑΣ Νάξου βραβεύθηκε, σε μία ακόμη Agrotica, από την κορυφαία ελληνική εταιρεία λιπασμάτων ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, ως ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος συνεργάτης της στην αγορά της χώρας μας.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αποχώρησε από την Agrotica 2024 πλουσιότερη, από νέα προϊόντα, νέους συνεργάτες, νέες εμπειρίες, ενώ ανανεώνει το ραντεβού της για την επόμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε μία διετία στη Θεσσαλονίκη!