Στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιογραφίας βρέθηκε η Νάξος το τριήμερο 22-24 Απριλίου.

Πρόεδροι δημοσιογραφικών ενώσεων και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Γενικής Συνέλευσης που διοργάνωσε η Ε.Σ.Η.Ε.Α., επισκέφθηκαν την Νάξο μετά από πρόσκληση της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Προέδρου της, Δημήτρη Καπούνη.

Οι σπουδαίοι επισκέπτες γνώρισαν τη μεγάλη ιστορία, την πλούσια πολιτιστική παράδοση, τις απαράμιλλες ομορφιές, την πλούσια πρωτογενή παραγωγή, τη ζεστή φιλοξενία, την ονομαστή γαστρονομία και τα εκλεκτά προϊόντα της Νάξου κι έγιναν οι καλύτεροι… πρεσβευτές της σε όλο τον πλανήτη!

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που ήλθαν στο νησί της Αριάδνης ήταν και η ίδια η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γαλλίδα Ντομινίκ Πρανταλιέ, η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και οι Πρόεδροι των δημοσιογραφικών ενώσεων από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βραζιλία, Περού, Ινδία, Παλαιστίνη, Ομάν, Κουβέιτ, Τυνησία, Καμερούν, Κολομβία, Παναμά, Αγκόλα, Σομαλία και Λίβανο.

Με την κίνηση αυτή της Ε.Α.Σ. η Νάξος «έπαιξε» για μία ακόμη φορά σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας, τα οποία έκαναν αλλεπάλληλες ζωντανές συνδέσεις με το νησί μας για να πληροφορηθούν λεπτομέρειες, αλλά θα «ταξιδέψει» και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με τη γενικότερη προσπάθεια προβολής των Κυκλάδων και της Ελλάδας ως κορυφαίων τουριστικών προορισμών να παίρνει, έτσι, σπουδαία ώθηση.