Σε μία αίθουσα κατάμεστη (και με το κέφι να… ξεχειλίζει!) παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 19/11 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το βιβλίο του Χρήστου Νέζου, «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες» (το οποίο ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός)!

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος του Alpha, Ελένη Λαζάρου. Αφού προλόγισαν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και η Εκδότρια των εκδόσεων Ωκεανός, Ελένη Κεκροπούλου, για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Φαίη Σκορδά (Παρουσιάστρια ΑΝΤΕΝΝΑ), Νίκος Ζωιδάκης (Λυράρης-Τραγουδιστής), Γιάννης Καλλιάνος (Μαθηματικός-Μετεωρολόγος OPEN TV), Βασίλης Καλλίδης (Σεφ), Δημήτρης Καμπουράκης (Δημοσιογράφος-Συγγραφέας), Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Διευθυντής Προγράμματος ΘΕΜΑ 104,6 – Εκδότης meaculpa.gr), Κώστας Σπυρόπουλος (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης) αλλά και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη μεγάλη αγάπη και το πάθος του Χρήστου Νέζου για τη Νάξο, που αποτυπώνονται άλλωστε και στο καλαίσθητο βιβλίο του!

Πάντως, ο Δ. Καπούνης, εκτός του ότι επανέλαβε πόσο στήριξε το εγχείρημα της έκδοσης του βιβλίου, έβγαλε και… ειδήσεις! Μεταξύ άλλων είπε πως το βιβλίο του Χ. Νέζου θα εκδοθεί και στα Αγγλικά το επόμενο διάστημα και θα παρουσιαστεί σε μεγάλη έκθεση στην Αμερική στην οποία θα συμμετάσχει η Ε.Α.Σ. Νάξου και παράλληλα ανακοίνωσε ότι το συνέδριο των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ (που πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο στην Σαμοθράκη) θα γίνεται στη Νάξο με χορηγό την «Ένωση»! Ακόμα, έκανε γνωστό ότι το 2o Food Experience Graviera Naxos 2019 θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ενώ το 10ο Φεστιβάλ Πατάτας το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τραγουδίστριες Νατάσα Θεοδωρίδου, Θέλξη, Στέλλα Κονιτοπούλου, Ελένη Λεγάκη, η δημοσιογράφος Χριστίνα Πολίτη και πολλοί άλλοι, ενώ τραγούδησε ο σπουδαίος δάσκαλος της νησιώτικης μουσικής, Μανώλης Μπαρμπεράκης, ο οποίος μάλιστα είπε τραγούδι που έγραψε ειδικά για το νέο βιβλίο του Χρήστου Νέζου!