Μερικά ακόμη βραβεία για τα εκλεκτά της προϊόντα πρόσθεσε στην, πλούσια, συλλογή της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Η «Ένωση» έλαβε μέρος στα Taste Olymp Awards 2020, τον διεθνή αυτόν διαγωνισμό εξειδικευμένης αξιολόγησης και γευσιγνωσίας μοναδικών προϊόντων (τροφίμων και ποτών) του αγροτοδιατροφικού τομέα από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα. Την αξιολόγηση έκαναν επαγγελματίες της γεύσης, όπως διακεκριμένοι chef και γευσιγνώστες. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 21 Ιουνίου, ενώ έγινε για 5η συνεχή χρονιά.

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα 700 και η αξιολόγησή τους έγινε από το πολυάριθμο Olymp Awards Chefs’ Jury Panel, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μουζάκη (Μr. Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS) και μέλη πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, υπό την αιγίδα (μεταξύ άλλων) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού και της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους. Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχε συμμετάσχει και στο παρελθόν, το 2017 συγκεκριμένα, στα Taste Olymp Awards με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η οποία τότε είχε κερδίσει το Χρυσό Βραβείο Γεύσης.

Αυτή τη φορά η «Ένωση» έστειλε στον διαγωνισμό τέσσερα τυριά της, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., το Κεφαλοτύρι Νάξου, το Ορεινό Νάξου και το Γίδινο Νάξου και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την βρήκε να πανηγυρίζει το… 100% σε βραβεύσεις, αφού όλα της τα προϊόντα κατέκτησαν διακρίσεις!

Πιο συγκεκριμένα, το Κεφαλοτύρι Νάξου πήρε ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ βραβείο γεύσης

…ενώ η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., το Ορεινό Νάξου και το Γίδινο Νάξου απέσπασαν το ΧΡΥΣΟ βραβείο!

Τα βραβεία αυτά έρχονται ως μία επιπλέον τιμή και αναγνώριση της υψηλής ποιότητας, της υπέροχης γεύσης και των εξαιρετικών συνδυασμών στον χώρο της γαστρονομίας των προϊόντων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και, αν μη τι άλλο, μας γεμίζουν χαρά, υπερηφάνεια και δύναμη για να συνεχίζουμε το έργο της παραγωγής των εκλεκτών, πιστοποιημένων, πολυβραβευμένων και… πεντανόστιμων προϊόντων μας!

Δείτε όλα τα βραβεία κάνοντας κλικ εδώ.