Το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου το πιο δυναμικό κομμάτι του πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, οι Νέοι Αγρότες, θα είναι στην όμορφη Νάξο για το 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, συνδιοργανωτές του οποίου είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Νάξου!

Νέοι Αγρότες από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στο νησί μας για τις εργασίες του Συνεδρίου-θεσμού για τον ελληνικό αγροτικό χώρο, ενώ θα επισκεφθούν και τα κεντρικά γραφεία καθώς και το Συσκευαστήριο Πατάτας της Ε.Α.Σ. Νάξου, στο οποίο τυποποιείται και συσκευάζεται η ξακουστή και πεντανόστιμη Πατάτα Νάξου!

Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα απευθύνει ομιλία και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, κος Δημήτρης Καπούνης κι ακόμη θα γίνει παρουσίαση στους συνέδρους και στους ομιλητές της Ε.Α.Σ. Νάξου, των προϊόντων και των έως τώρα επιτευγμάτων της, που την έχουν καταστήσει κινητήριο δύναμη και μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο και την οικονομία της Νάξου και την έχουν φέρει ανάμεσα στους ισχυρότερους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Ελλάδας.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου, κος Φιλήμων Ζαννετίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, κος Θεόδωρος Βασιλόπουλος, καθώς και αγρότες, στελέχη της αγοράς, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, στελέχη του Δημοσίου τομέα,  από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές. Όσο για τη θεματολογία του Συνεδρίου, δίνει έμφαση στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και της ελληνικής διατροφής με τον τουρισμό, στην ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ελληνικής νησιωτικής παραγωγής, στις προτεραιότητες του Ελληνικού Στρατηγικού σχεδίου για τη νέα Κεντρική Αγροτική Πολιτική και στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ιδίως στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου καλεί όλους τους Αγρότες της Νάξου (Νέους και μη!) να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Συνέδριο, όχι μόνο για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά και για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο!