Επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου πραγματοποίησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Έπαρχος Νάξου, κ. Γιάννης Μαργαρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Κώστας Μπιζάς.

Τους τρεις άνδρες υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της «Ένωσης», ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης και ο Ταμίας της εταιρείας, Ιάκωβος Ζαχαράτος.

Στη διάρκεια της, εποικοδομητικής και σε εξαιρετικό κλίμα, συζήτησης που ακολούθησε ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε, μεταξύ αρκετών άλλων ζητημάτων, στα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην Ε.Α.Σ. Νάξου και στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας γενικότερα η πανδημία του κορονοϊού, στο μεγάλο «στοίχημα» του νέου (μέσω Προγράμματος) Τυροκομείου που επιθυμεί να κατασκευάσει η Ε.Α.Σ., στην δημιουργία Τυροκομείου στην ορεινή Νάξο από την «Ένωση» για την παρασκευή του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος πια) «Αρσενικού» Νάξου και στην προσπάθεια της Ε.Α.Σ. Νάξου για κατοχύρωση ως προϊόντος Π.Ο.Π. των αμνοεριφίων της Νάξου και της Αμοργού.

Επίσης, στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» και νέοι αγρότες, που με τη σειρά τους έθεσαν στους κ.κ. Ζαννετίδη, Μαργαρίτη και Μπιζά τις δικές τους ερωτήσεις και απορίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννετίδης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη και των νέων αγροτών, κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις ενώ δεσμεύθηκε ότι τα προβλήματα θα εξεταστούν, θα αναδειχθούν και θα γίνει προσπάθεια για να δοθούν σε αυτά λύσεις. Ακόμη, από τους συζητητές προτάθηκαν βελτιωτικές κινήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής αλλά και τρόποι μεγαλύτερης εξαγωγής των εκλεκτών ναξιώτικων προϊόντων.