Ανάμεσα στις, πολλές, δραστηριότητές της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου φροντίζει και να συμμετέχει σε ενδιαφέροντα… προγράμματα!

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, η «Ένωση» λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα «NatureBarcode» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», ενώ στόχος του είναι η παρακολούθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. για την πιστοποίηση της αυθεντικότητας και της γεωγραφικής προέλευσής της.

Πρόκειται δηλαδή για μία καταγραφή της «Μητέρας Φύσης» (Mother Nature’s Barcode) στις τροφές. Επομένως, το έργο «NatureBarcode» θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση της ταυτότητας (branding) του προϊόντος Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου τοποθετώντας το στον διεθνή χάρτη των προϊόντων που παράγονται με σεβασμό στον καταναλωτή ως προς την ποιότητα του προϊόντος, την διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και της αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσογειακής διατροφής.

Για την ταυτότητα, το αντικείμενο και τους στόχους του «NatureBarcode» μίλησε, στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή «Τα Νέα της Ένωσης… και όχι μόνο!» η Επιστημονική Υπεύθυνος και Συντονίστρια του προγράμματος, δόκτωρ Παρασκευή Χαντζή.

Ακούστε τη συνέντευξη: