Σας έχουμε μία ακόμα εξαιρετική συνταγή με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου!

Επίπεδο μακαρόνι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου και τοματίνια κονφί!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Κατηγορία: Κυρίως.

Χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

Μερίδες: 2

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι τύπου 55% (δυνατό)

4 αυγά

100 γρ. φρέσκο σπανάκι

αλεύρι για πασπάλισμα

250 γρ. Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου

1 κιλό τοματίνια

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. βασιλικό φρέσκο

30 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία παρασκευής μακαρονιού: Πλένουμε καλά το σπανάκι και το χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τα αυγά, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι και 50 γρ. Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο πράσινο ζυμάρι. Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ ανάμειξης, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Δύο ώρες αργότερα ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε επίπεδο 2-3 χιλιοστών. Το κόβουμε σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα για να μην σπάσει. Ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε το μακαρόνι για 4 με 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.

Διαδικασία παρασκευής τοματίνια κονφί: Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα τα τοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Πασπαλίζουμε με αλάτι, λίγη ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα σκορπίζουμε από επάνω και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγουμε 2 με 3 φορές τον φούρνο για να φύγει η υγρασία. Τα τοματίνια πρέπει να μαραθούν, αλλά όχι να στεγνώσουν και η καρδιά να παραμείνει ζουμερή.

Για το γαρνίρισμα: Μαρμελάδα κεράδι 85% φρούτο – Μαρέγκα βασιλικού – Σάλτσα τομάτας.