Στην, μακρά, λίστα των εκπροσώπων από όλο το πολιτικό φάσμα που έχουν επισκεφθεί και γνωρίσει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προστέθηκε και ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης!

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Νάξο, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 29/2/2020 στα κεντρικά γραφεία της «Ένωσης», όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Καπούνης, καθώς και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κκ. Σταμάτης Σέργης (Α’ Αντιπρόεδρος), Ιάκωβος Βαλέρης (Β’ Αντιπρόεδρος), Νικηφόρος Χωριανόπουλος (Γραμματέας) και Ιάκωβος Ζαχαράτος (Ταμίας).

Στη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε ο κ. Καπούνης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Χριστοδουλάκη για την ιστορία, τα πεπραγμένα, τη νυν κατάσταση αλλά και τους στόχους που η «Ένωση» έχει βάλει για το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου και των Κυκλάδων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε στο μεγάλο «στοίχημα» του νέου (μέσω Προγράμματος) Τυροκομείου που επιθυμεί να δημιουργήσει η «Ένωση», στην επένδυση της μονάδας βιοαερίου που η Ε.Α.Σ. θέλει να φτιάξει, στην κατοχύρωση του «Αρσενικού» ως Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και στα προβλήματα που αυτή η εξέλιξη δημιουργεί, στο θέμα του φράγματος του Τσικαλαριού ως λύση για την άρδευση σημαντικών αγροτικών εκτάσεων (δεδομένης και της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί τη Νάξο) και στο νομοσχέδιο για τους Συνεταιρισμούς που θέλει την είσοδο ιδιωτών σε ποσοστό 35%.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πρόοδο και την κατάσταση της Ε.Α.Σ., την οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε «υγιή», άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή της εισηγήσεις του κ. Καπούνη ενώ δεσμεύθηκε ότι θα εξεταστούν, θα αναδειχθούν και θα γίνει προσπάθεια για να δοθούν λύσεις.

Τον κ. Χριστοδουλάκη συνόδευσαν, στην επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Κινήματος Αλλαγής Νάξου.