Το διήμερο 26-27 Μαρτίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Νάξο, στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε τόσο τα κεντρικά γραφεία (στις 26/3) όσο και τη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος (στις 27/3) της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Καπούνης και σύσσωμο το Δ.Σ. της, παρόντος και του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργου Γκούφα.

Ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Νάξου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για να αποφεύγονται οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων, να ενταθεί η προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα της νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς επιδοτούμενων προϊόντων. Ακόμη, ο κ. Καπούνης εστίασε και σε θέματα που απασχολούν την Ε.Α.Σ. Νάξου, με κυριότερο το πόσο σημαντικό είναι να υπαχθεί η Ε.Α.Σ. Νάξου σε τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο έχει υποβάλει πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της. Παράλληλα, δε, παρέδωσε στον κ. Υπουργό και υπόμνημα με προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στη Νάξο.

Ο κ. Αραχωβίτης, από την πλευρά του, άκουσε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του κ. Καπούνη ενώ δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών και της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Κατά την παρουσία του στη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος της Ε.Α.Σ. Νάξου, τώρα, ο κ. Αραχωβίτης ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονάδας και έλαβε πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία της παραδοσιακής τυροκόμησης, εκφράζοντας, κατόπιν, την ικανοποίησή του για τις εγκαταστάσεις και την προσπάθεια που καταβάλλεται.

Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης, μετά την επίσκεψή του στη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος της Ε.Α.Σ. Νάξου έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

Να σημειωθεί, ότι στην επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον κ. Αραχωβίτη συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, κ.κ. Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος και ο Γραμματέας της Γραμματείας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, Βασίλης Θεωνάς.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Νάξο ο κ. Αραχωβίτης συναντήθηκε ακόμη με φορείς και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, ενώ ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ενημέρωση Αγροτών-Συζήτηση με τους φορείς» στο Φιλώτι.