Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου υποδέχθηκε σήμερα τον Γιώργο Πεταλωτή.

Ο π. Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί μας και, στο πλαίσιο αυτής, βρέθηκε και στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ., όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Καπούνης και οι Διευθυντές της εταιρείας, καθώς και ο εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΕΘ.Ε.Α.Σ., κ. Γιώργος Γκούφας.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε, ο κ. Καπούνης ενημέρωσε τον κ. Πεταλωτή για τα πεπραγμένα αλλά, κυρίως, για τα επόμενα σχέδια και τους στόχους της Ε.Α.Σ. Νάξου, όπως, για παράδειγμα, το νέο Τυροκομείο που η Ε.Α.Σ. δημιουργεί (μέσω Προγράμματος) και το δεύτερο Τυροκομείο που η ίδια ετοιμάζει στην ορεινή Νάξο για την τυροκόμηση του (Π.Ο.Π. προϊόντος πλέον) «Αρσενικού» Νάξου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Καπούνης ξενάγησε τον κ. Πεταλωτή στους χώρους του Τυροκομείου της Ε.Α.Σ. Νάξου, ενώ του εξήγησε πολύ αναλυτικά πώς η Ένωση παράγει τα εκλεκτά και διεθνούς φήμης τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα της χρησιμοποιώντας το φρέσκο, αγνό γάλα των ζώων της Νάξου και τηρώντας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας τους κανόνες της παραδοσιακής τυροκόμησης.