Τον βουλευτή του «Κινήματος Αλλαγής» (ΚΙΝΑΛ), Ανδρέα Λοβέρδο, υποδέχθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ο κ. Λοβέρδος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Νάξο και στο πλαίσιο αυτής βρέθηκε και στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Καπούνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Σταμάτης Σέργης, ο Γραμματέας, Νικηφόρος Χωριανόπουλος, ο ταμίας, Ιάκωβος Ζαχαράτος και οι Διευθυντές της Ένωσης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε ο κ. Καπούνης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Λοβέρδο για την ιστορία, τα πεπραγμένα και τη νυν κατάσταση της Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά και για τους στόχους που εκείνη έχει βάλει για το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου και των Κυκλάδων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε στο νέο Τυροκομείο που δημιουργεί (μέσω Προγράμματος) η Ε.Α.Σ. και στο δεύτερο Τυροκομείο που η ίδια ετοιμάζει στην ορεινή Νάξο για την τυροκόμηση του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος πια) «Αρσενικού» Νάξου, στην επένδυση της μονάδας βιοαερίου που η Ε.Α.Σ. θέλει να φτιάξει, στο θέμα της λειψυδρίας που μαστίζει το νησί μας και του φράγματος του Τσικαλαριού ως λύση για την άρδευση σημαντικών αγροτικών εκτάσεων, στις μεγάλες αυξήσεις τιμών που έχουν σημειωθεί στις ζωοτροφές, στο κορονοβοήθημα που πρέπει να λάβουν οι παραγωγοί (αλλά δεν το έχουν λάβει ακόμα) για την επίσπορη καλλιέργεια πατάτας, καθώς και στην ανάγκη να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι για αποφυγή «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, να δοθεί λύση στο πρόβλημα της νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς επιδοτούμενων προϊόντων.

Επίσης, ο κ. Καπούνης παρέδωσε στον κ. Λοβέρδο και υπόμνημα με προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στη Νάξο.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πρόοδο και την κατάσταση της Ε.Α.Σ., την οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε «υγιή», άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις εισηγήσεις του κ. Καπούνη ενώ δεσμεύθηκε ότι θα εξεταστούν και θα αναδειχθούν.