Νέα εποχή έχει πια ξημερώσει για το Συνεταιριστικό Κίνημα της Ελλάδας!

Κατόπιν πάγιου και διαρκούς αιτήματος των συνεταιρισμένων αγροτών και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις, «γεννήθηκε» η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), η οποία είναι, πλέον, ο εκπρόσωπος των Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας μας και των λοιπών νομικών προσώπων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών, αποτελώντας την Εθνική συντονιστική τους οργάνωση. Ο νέος αυτός φορέας θα λειτουργήσει ως ένας ισχυρός κοινωνικός εταίρος και θα καταστεί αποκλειστικός συνομιλητής του Κράτους σε θέματα που άπτονται του συνεταιριστικού συμφέροντος.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία διαχρονικά και έμπρακτα υπηρετεί την Συνεταιριστική Ιδέα και τον Αγρότη, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το νέο ξεκίνημα. Έτσι, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΘ.Ε.Α.Σ. και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της! Παράλληλα, έχει και εκπροσώπηση στο Διοικητικό της Συμβούλιο: τον Γεώργιο Γκούφα, ο οποίος έχει χρηματίσει στο παρελθόν εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ (του οποίου ο ίδιος επίσης υπήρξε μέλος).

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, λοιπόν, οπωσδήποτε μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και αισιοδοξίας για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε (διαδικτυακά, ελέω κορονοϊού) η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΘ.Ε.Α.Σ., στη διάρκεια της οποίας η Ε.Α.Σ. Νάξου «φώναξε», βροντερά, το δικό της «παρών» μέσω του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της, Δημήτρη Καπούνη.

«Θα ήθελα και εγώ, με τη σειρά μου, να χαιρετίσω τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο συνεταιριστικό κίνημα – ένα εγχείρημα, που είναι πάρα πολύ καλό για τον τόπο μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Δ. Καπούνης.

Η Ε.Α.Σ. Νάξου θα είναι κοντά στην ΕΘ.Ε.Α.Σ. και θα την βοηθήσει, με όποιον τρόπο μπορεί, να πετύχει τους μεγάλους της στόχους, έχοντας πάντοτε κατά νου το όφελος του Συνεταιριστικού Κινήματος και του Αγρότη της χώρας μας!

Δείτε και ακούστε τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δ. Καπούνη, να μιλά στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΘ.Ε.Α.Σ.: