Για άλλη μία φορά, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μπαίνει μπροστά και πρωτοπορεί στην προβολή του νησιού μας και των εκλεκτών του προϊόντων!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμπράττει με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και την κ. Άννα-Μαρία Μπαρού, με έναν μεγάλο στόχο: την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη των σπουδαίων πρώτων υλών και προϊόντων του νησιού μας, μέσω του καλύτερου σχεδιασμού και της προώθησης του «Ναξιακού Πρωινού» στα ξενοδοχεία του τόπου μας!

Γνωρίζοντας καλά ότι εν τη ενώσει είναι η ισχύς, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και Ένωση Ξενοδόχων Νάξου υπέγραψαν «σύμφωνο» συνεργασίας για περαιτέρω αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων (όπως Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., φρέσκο γάλα, βούτυρο, γιαούρτι, κ.ά.) στα ξενοδοχειακά καταλύματα και κυριότερα στο πρωινό τους (κι όχι μόνο σ’ αυτό!).

Παράλληλα, η καταξιωμένη Ελληνίδα Breakfast Consultant και Recipe Developer, κ. Άννα-Μαρία Μπαρού, θα αναλάβει να… εκπαιδεύσει, μέσω σεμιναρίων, τους ξενοδόχους της Νάξου για το στήσιμο των πρωινών των καταλυμάτων τους, ώστε να τους βοηθήσει στην καλύτερη χρήση και ανάδειξη των ναξιώτικων πρώτων υλών – επίσης, θα δημιουργήσει (και θα αναρτήσει στα δημοφιλή social media της) βίντεο με νόστιμες συνταγές με τα προϊόντα της Νάξου, ενώ θα φροντίσει να κάνει τα γυρίσματα στα ειδυλλιακά ναξιώτικα τοπία.

Με όλες αυτές τις ενέργειες και δράσεις θα προβληθούν (μέσω κυρίως του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) σε ένα τεράστιο κοινό τα εξαιρετικά προϊόντα, η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα και οι απαράμιλλες ομορφιές της ευλογημένης περιοχής μας και το πώς αυτά θα κάνουν την εμπειρία της παραμονής του επισκέπτη στη Νάξο ξεχωριστή. Εκτός αυτού, θα επιτευχθεί, φυσικά, στον επιθυμητό βαθμό η πολυπόθητη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα (αγροτική παραγωγή) με τον τριτογενή (τουρισμός).

Όλα αυτά, σε μια περίοδο δύσκολη και απαιτητική για την οικονομία, την κοινωνία, την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό μας, που αδήριτη ανάγκη είναι να στηριχθούν όσο γίνεται πιο πολύ, ελάχιστο καιρό πριν έλθει το (περίεργο, όπως αναμένεται) φετινό καλοκαίρι.

Σύντομα, λοιπόν, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και η Άννα-Μαρία Μπαρού θα ξεκινήσουν να αναδεικνύουν τους απαράμιλλους γαστρονομικούς θησαυρούς αλλά και τις ομορφιές του νησιού μας!

Μείνετε συντονισμένοι!