Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, περιόδευσε σε Πάρο και Νάξο και, κατά την παραμονή του στη Νάξο, επισκέφθηκε και τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία, άλλωστε, αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί, το Αιγαίο και το Συνεταιριστικό Κίνημα γενικότερα.

Στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Καπούνης, τα μέλη του Δ.Σ. της, κ.κ. Ιάκωβος Βαλέρης (Β’ Αντιπρόεδρος), Νικηφόρος Χωριανόπουλος (γραμματέας) και Ιάκωβος Ζαχαράτος (Ταμίας), καθώς και ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιώργος Γκούφας.

Στη σύντομη, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Μητσοτάκη, σύσκεψη που ακολούθησε ο κ. Καπούνης, αφού ενημέρωσε σχετικά με την Ε.Α.Σ. Νάξου, αναφέρθηκε κυρίως σε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου και των Κυκλάδων. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι για αποφυγή «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, να ενταθεί η προσπάθεια για λύση του προβλήματος της νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς επιδοτούμενων προϊόντων, ενώ παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη και υπόμνημα με προβλήματα του πρωτογενή τομέα στη Νάξο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης… δοκίμασε γραβιέρα της Ε.Α.Σ. Νάξου και ζήτησε πληροφορίες για όλα τα προϊόντα της εταιρείας, άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις του κ. Καπούνη κι ακόμη εξέφρασε τον ενθουσιασμό του με την πρόοδο της Ε.Α.Σ., την οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση»!

Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Νάξο ο κ. Μητσοτάκης είχε ακόμη επαφές με φορείς και πολίτες.