Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Food Expo, την μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης που έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου!

Η… πρωταγωνίστρια του περιπτέρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δεν ήταν άλλη από το κορυφαίο της προϊόν και «ναυαρχίδα» της παραγωγής της, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η οποία γνώρισε την… αποθέωση για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνοντας το ότι έχει κερδίσει την εκτίμηση των καταναλωτών και το ότι έχει δυναμική παρουσία στην αγορά.

Επίσης, στις τρεις ημέρες διάρκειας της έκθεσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ήλθε σε επαφή με αρκετούς από τους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες και πελάτες της και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, τις ανησυχίες, ακόμη και τις προτάσεις τους, υποδέχθηκε στο περίπτερό της εκατοντάδες απλούς επισκέπτες, ενώ πραγματοποίησε περισσότερα από 40 b2b meetings με Έλληνες και ξένους ενδιαφερόμενους για συνεργασία.

«Στοχεύουμε σε περισσότερες και καλύτερες εξαγωγές στο εξωτερικό και πωλήσεις στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θα πάμε καλά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης…

…με τον Αντιπρόεδρο, Ιάκωβο Βαλέρη, να αναφέρει από την πλευρά του: «Έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Στόχος της Διοίκησης της Ένωσης είναι να αφήσει ένα 15-20% της παραγωγής να διοχετεύεται στο εξωτερικό για να πάρουμε την υπεραξία των προϊόντων».

Εξάλλου, το περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Food Expo τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας

…ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης,

…ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,

…ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης

…και ο π. Υπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Όλοι ανεξαιρέτως εξήραν την δυναμική της Ε.Α.Σ. Νάξου και την μεγάλη αξία των προϊόντων της, αλλά ταυτόχρονα ενημερώθηκαν από τα παρόντα στον εκθεσιακό χώρο μέλη της Διοίκησής της για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου μα και όλης της χώρας, τα οποία άλλωστε και τους ζητήθηκε να αναδείξουν και να προσπαθήσουν ώστε να επιλυθούν.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να είναι η παρουσία της στην Food Expo επιτυχημένη και ανανεώνει το… ραντεβού της για την επόμενη Food Expo με στόχο, βέβαια, την ακόμη καλύτερη παρουσία και προβολή των εξαιρετικών προϊόντων του τόπου μας!

Η συμμετοχή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην έκθεση Food Expo υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines.