Φέτος τα Χριστούγεννα το ταξίδι του Άι Βασίλη, που μοιράζει δώρα και χαμόγελα, ξεκίνησε από την Νάξο και κατέληξε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας!

Στον τεράστιο σάκο του αγαπημένου Άγιου όλων των παιδιών υπήρχαν παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια αλλά και εκλεκτά παραδοσιακά ναξιώτικα προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των 29 παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα: Πατάτες  Νάξου, Γραβιέρα Νάξου και ντόπια αμνοερίφια. Όλα προσφορά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία έκανε πράξη την υπόσχεση που έδωσαν οι διάσημοι καλεσμένοι της το καλοκαίρι όταν φύτεψαν πατάτες για καλό σκοπό στο «Food Experience Patata Naxos».

Επειδή, όμως, ο σάκος του ήταν βαρύς, ο Άι Βασίλης δεν ήταν μόνος του: είχε και βοηθό… έκπληξη! Την Μιμή Ντενίση, που τον βοήθησε να μοιράσει στα παιδάκια τα δώρα που τους έφερε αναλόγως με τα γράμματα που του έστειλαν!

Η καταξιωμένη και αγαπημένη ηθοποιός δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των παραγωγών της Νάξου να βοηθήσει τον Άι Βασίλη, καθώς αυτές τις Άγιες ημέρες πρωταγωνιστές στις καρδιές όλων μας είναι τα μικρά παιδιά – ειδικά αυτά που μας έχουν ανάγκη.

Ο Άι Βασίλης φέτος ήταν… covid free καθώς μόλις πάρκαρε το έλκηθρό του και πριν μπει στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, ενώ, εκτός  από την γυαλιστερή κόκκινη στολή και τον σκούφο του, φορούσε και προστατευτική μάσκα στέλνοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης απέναντι στον επικίνδυνο ιό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δήλωσε: «Συνεπείς σε όσα υποσχεθήκαμε το καλοκαίρι, όταν και διοργανώσαμε το “Food Experience Patata Naxos”, στέλνουμε τα ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα μας μαζί με παιχνίδια, παπούτσια, ρούχα και την αγάπη μας σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδάκια και στα οποία, δυστυχώς, συνήθως ο Άι Βασίλης δεν προλαβαίνει να πάει. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους!».

Στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, που προσφέρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα παιδιά εδώ και πάνω από έναν αιώνα, σήμερα φιλοξενούνται 29 παιδάκια προσχολικής ηλικίας 2,5 έως 5,5 ετών από όλη την Ελλάδα.