Οπωροπαντοπωλείο

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχε δημιουργήσει έναν μικρό χώρο στην Παραλία της Χώρας της Νάξου για να προμηθεύει με είδη πρώτης ανάγκης και οικιακές συσκευές τα μέλη της.

Όμως, το 1984, το τότε Υπουργείο Γεωργίας (νυν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) εξέδωσε εγκύκλιο, μέσω της οποίας χρηματοδοτούσε στο 100% τη δημιουργία συνεταιριστικών κρεοπωλείων ανά την Ελλάδα, αλλά με τον σαφή όρο ότι τα κρεοπωλεία δεν θα μπορούσαν ποτέ να πωλούν ή να διαχειρίζονται μη ντόπια κρέατα.

Η τότε διοίκηση της Ε.Α.Σ. Νάξου, λοιπόν, εκμεταλλεύθηκε τον εν λόγω νόμο, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Υπουργείου και δημιούργησε, στο πίσω μέρος των τότε γραφείων της στην Παραλία, το συνεταιριστικό κρεοπωλείο της. Το κρεοπωλείο αυτό αρκετές χρονιές έχει αποβεί ζημιογόνο, ωστόσο οι ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου, εν γνώσει τους, το διατηρούσαν και συνεχίζουν να το διατηρούν σεβόμενες πιστά τον όρο ίδρυσής του, το να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό πάντοτε με γνήσια ναξιώτικα κρέατα – γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο το κρεοπωλείο μας έχει κερδίσει την καταξίωση στη συνείδηση των καταναλωτών.

Με την πάροδο των ετών εκείνο το πρώτο μας κατάστημα εξελίχθηκε ραγδαία και σήμερα έχει, πλέον, μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και παραδοσιακό οπωροπαντοπωλείο-κρεοπωλείο και μίνι μάρκετ.

Στο πάντοτε πλούσιο κατάστημά μας θα βρει κανείς, εκτός από τα αγνά, ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα της Ε.Α.Σ. Νάξου (λ.χ., τυριά, πάντα ντόπια κρέατα, πατάτα Νάξου) και μία μεγάλη γκάμα προϊόντων από τη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες καθώς και από άλλα νησιά, περιοχές και συνεταιρισμούς της Ελλάδας (λ.χ., μέλι, διάφορα είδη ποτών, γλυκά). Επίσης, στον χώρο υπάρχουν και πολλά ακόμη προϊόντα που καλύπτουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές μπορούν να έρχονται σε επαφή με το οπωροπαντοπωλείο-κρεοπωλείο μας (και για κατάθεση παραγγελιών, ακόμη και για παράδοση κατ’ οίκον) στο τηλέφωνο (+30) 22850-23051.